Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler. Om informasjonskapsler
Ok
Sico Data AS     Tonningsgt. 33, 6783 Stryn       +47 57 87 27 70      post@sico.no 
Ikke åpne mail fra "Telenor"
07.02.17: Ikke åpne denne mailen fra "Telenor". Dette er skadevare!!! 
Denne gangen er det tilsynelatende en mail fra Telenor som er skyld i faenskapet.

Dette er en falsk e-post som inneholder en versjon av "CryptoLocker" (løsepengevirus/ransomware), dvs. virus som låser filene på PC-en og potensielt også på selskapets fellesområder. Du må IKKE klikke på linker i e-posten, eller åpne vedlegg i tilsvarende e-post som virker mistenkelig. I stedet må du slette meldingen. 
 
Selv om det beste antivirus-programmet er installert, er risikoen for at denne type e-post slipper gjennom uansett tilstede, da avsenderadresser og emnefelt rulleres og endres. For siste versjon løsepengevirus finnes det foreløpig ingen kjent løsning for å låse opp filene igjen, og infisert maskin må reinstalleres.

Sico Data AS oppfordrer derfor om å utvise ekstra forsiktighet med å klikke på linker eller åpne vedlegg i e-post fra ukjent avsender eller e-post som virker mistenkelig. To kjappe tester du kan gjøre er 

1) å holde musepekeren over avsenderadressen for å sjekke ektheten til avsender (vises en annen e-postadresse når du holder musepeker over?) 

2) å sjekke på angivelig avsenders nettside (ikke ved å følge link i mottatt e-post, men ved å skrive inn nettadressen til angivelig avsender), og deretter søke på deres nettside etter informasjon relatert til e-posten du har mottatt.  

Mottar du en e-post du ikke er helt trygg på, må du IKKE klikke på linker, åpne vedlegg eller svare på e-posten.  

Ved  problemer eller usikkerhet i forhold til om egen PC er infisert av ondsinnet programvare, ta kontakt med vår sikkerhetsekspert Svein Otto Espe på telefon 48000008. 

 

 

Totalleverandør av IKT-løsninger for bedriftsmarkedet - Vi gjør IT enklere!