Sico Data AS     Tonningsgt. 33, 6783 Stryn       +47 57 87 27 70      post@sico.no 
Hjemmekontor
19.03.20: Sico Data tilbyr gode løsninger for hjemmekontor.
Effektive løsninger for hjemmekontor er viktig, både i disse dager og ellers. Behovet for velfungerende samhandlingsløsninger som er stabile og sikre vil mest trolig vokse i tiden fremover.

Det trenger ikke å være komplisert å gjennomføre alle arbeidsoppgavene du trenger hjemmefra. Det er først og fremst noen grunnleggende regler bedriften bør følge for at de ansatte skal kunne jobbe mest mulig smidig:

Velfungerende nettverk og maskinvare
Gode programvareløsninger krever naturligvis god maskinvare. Det er viktig at nettet hjemme er stabilt, og at bedriftens ansatte har velfungerende bærbare PCer eller mobiltelefoner. I tillegg må man ha en eller flere skjermer, alt etter behov.

Man bør også investere i utstyr som hodesett og mikrofoner, samt gode webkameraer. De innebygde kameraene på laptoper kan være bra nok.

Digitale møter er helt avhengige av god lyd for å fungere. Husk at det er langt mer behagelig for den ansatte å jobbe over lengre tid med et hodetelefoner av høy kvalitet, enn det aller billigste utstyret.

Sikkerhet
I det øyeblikket noen tar med en jobb-PC ut av kontoret, men fortsetter å jobbe mot virksomhetens løsninger, oppstår det en rekke sikkerhetsutfordringer. Vi vet at mange virksomheter ikke har regler for hjemmekontor eller har gitt sine ansatte god nok opplæring i hvordan de skal jobbe utenfor kontoret. Hvordan bør en arbeidsgiver tilrettelegge for hjemmekontor og hva må en arbeidstager huske på når han eller hun jobber hjemmefra?

Sico Data gir råd om alt fra sikker oppkobling til kontoret, til antivirus, beskyttelse mot hacking, etc.

Gode verktøy for samhandling
Forskjellige bedrifter har forskjellige preferanser når det gjelder verktøy de bruker for å kommunisere de ansatte imellom. De ansatte har gjerne også sine vaner.

Utfordringen er at det ofte finnes et vell av digitale samhandlingsverktøy å velge mellom, og de ansatte har gjerne egne preferanser fra tidligere arbeidsgivere eller studier. Da er det viktig at bedriften har ett samkjørt system som benyttes av alle.

Ett verktøy som er tilpasset de aller fleste behov er Microsoft Teams. Der er det enkelt å styre tilgang, dele filer og annen data og kommunisere på tvers av enheter. Samtidig er løsningen svært sikker.

Tydelige arbeidsoppgaver
Motivasjon og fordeling av oppgaver mellom ansatte er viktig.

Den ansatte må planlegge dagen ordentlig, gjerne med en definert liste over gjøremål. Da er det enkelt å legge inn rom for velfortjente pauser med god samvittighet underveis.

Man får gjort mye med laptop i sofaen, men det er liten tvil om at det er bedre, mer effektivt, og mer ergonomisk med en skikkelig pult, kontorstol, ekstern skjerm, mus og tastatur. Et dedikert hjemmekontor, selv om det bare er en krok i stuen eller på gjesterommet, har også en viktig motiverende funksjon for den ansatte. Da blir det mye enklere å skille mellom arbeid og fritid.

Vær klar for fremtiden
Det er viktig å prioritere de viktigste arbeidsoppgavene i dag, og ikke minst sørge for at IT-infrastrukturen flyter best mulig. Dette kan også være nyttig investering for fremtiden.

Ta grep allerede nå for å sikre at din bedrift har de beste forutsetningene og de beste digitale verktøyene for å prestere hjemmefra. Hvis ting begynner å flyte, er det mye vanskeligere å stramme inn etterpå. Tydelig strategi og tydelige arbeidsprosesser gjør det enklere for alle parter. Og kanskje vil vi når krisen er over, se at vi faktisk har funnet frem til mer effektive måter å samhandle på som vi kan ta med inn i et normalt arbeidsliv igjen. 


 

 

Totalleverandør av IKT-løsninger for bedriftsmarkedet - Vi gjør IT enklere!