Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler. Om informasjonskapsler
Ok
Sico Data AS     Tonningsgt. 33, 6783 Stryn       +47 57 87 27 70      post@sico.no 
Test av Google Wifi
02.11.17: Brukervennlig og effektiv Wifi-løsning fra Google.
Google sin Mesh-løsning er nå lansert. Og dette ser lovende ut!

Mesh
Google Wifi er en såkalt mesh-løsning, som erstatter den trådløse ruteren din. Løsningen fungerer slik: Istedenfor å ha én trådløs ruter, har du i stedet to, tre eller enda flere små bokser (noder), plassert rundt på strategiske steder i boligen. Nodene er små og runde, uten eksterne antenner, og dermed langt mer plasseringsvennlig enn tradisjonelle rutere, som ikke alltid er like pene å se på. 

Avhengig av hvor i boligen du befinner deg, skal dingsene dine automatisk koble seg til den noden som har best signalstyrke.

Ser lovende ut
På papiret ser Google Wifi lovende ut. Total overføringshastighet på 1200 megabit per sekund. Den lille hvite boksen med maskenetteknologi leverer både dual-band (2,4 og 5 GHz) og beamforming, og veier bare 340 gram.

Dermed er det en nett og liten sak vi har med å gjøre. Det gjør det lett å plassere enhetene i rommet uten at de blir for ruvende og krever for mye oppmerksomhet.

Plug-and-play
Installasjonen er svært enkel:
1. Åpne esken og ta ut en tilfeldig ruter.
2. Koble til hovedruteren i huset ditt.
3. Hent appen Google WIFI på telefonen din.
4. Deaktiver Wi-Fi i din gamle ruter.
5. Følg anvisningene trinn for trinn.

Konklusjon
Google Wifi er den aller mest brukervennlige mesh-løsningen vi har testet. Appen som styrer det hele virker rett og slett godt gjennomarbeidet, ikke minst er de norske oversettelsene meget gode. Dette er noe nær sagt hvem som helst klarer å sette opp.

 

 

Totalleverandør av IKT-løsninger for bedriftsmarkedet - Vi gjør IT enklere!