Vi bruker cookies for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår hjemmeside. Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler. Om informasjonskapsler
Ok
Sico Data AS     Tonningsgt. 33, 6783 Stryn       +47 57 87 27 70      post@sico.no 
Test av Fitbit Charge 2
25.10.17: Test av aktivitetsmåleren Fitbit Charge 2.
Aktivitetsmålere har for lengst tatt over håndleddene våre, og det finnes flere muligheter enn noen gang før. Med et hav av sensordata er det mulig å få detaljer om alt fra trening til vekt, matinntak og søvn.

Skjermen er fire ganger større enn i forgjengeren Charge HR. I tillegg har den en integrert pulsmåler. Fitbit måler pulsen ved å belyse blodårene i armen; dette er ikke den beste måten å måle på, men det er den enkleste. I forhold til tester med brystbånd ser vi en liten forskjell, men likevel ikke større enn at de fleste tåler det.

Enkel manøvrering
Skjermen er noe svak i sollyset, men størrelsen og bruken generelt har vi lite å utsette på. Den er trykk-sensitiv og relativt enkel å manøvrere på, uten at den føles like stor som en normal klokkeskjerm.

Via APPen kan du også måle din egen form mot andre brukere. Du kan sette opp manuelle treninger ved hjelp av den trykksensitive skjermen og den ene knappen på siden; menyene er intuitive og enkle å navigere. For mer avanserte muligheter må du igjen inn i appen til fitbit.
 
Det nye i Charge 2 annet enn skjermen er muligheten til å sette opp intervall-trening og en "meditasjons-modus" som hjelper deg å rolig styre pusten. Den kan også bruke GPS-en i smarttelefonen, da dette ikke er innebygget. Vi savner heller ikke GPS i denne formfaktoren, og ofrer dette for størrelsen på aktivitetsmåleren.

Tåler vann
Den er ikke vanntett, men overlevde et par dusjer der vi glemte å ta den av.

Batteri
Som vanlig har Fitbit laget enda en lader som ikke passer noen andre modeller, men batteritiden er god. Vi fikk nesten fem fulle dager uta av den, og ladetiden til fulladet er kort.

Konklusjon
Kort fortalt, Fitbit Charge 2 er en av de beste aktivitetsmålerne vi har testet i denne prisklassen og størrelsen. Den er enkel i bruk, men man kan også gå i dybden for å analysere egen trening og dagsform. Anbefales.


 

 

Totalleverandør av IKT-løsninger for bedriftsmarkedet - Vi gjør IT enklere!